Jag har recenserat Per Strömbäcks bok “Drömmen om Alexandria. Den digitala distributionens dilemma”. Det var med delade, bitterljuva känslor jag läste boken och återvände till debatten om kulturens villkor i en digitaliserad värld. Jag skrev nämligen väldigt många ledare för upphovsrätten och mot Piratpartiet i Corren under åren 2008-2009. Men trots – eller kanske på grund av – mina ansträngningar var Linköping en av de kommuner där Piratpartiet gick allra bäst i valet till Europaparlamentet 2009.
Strömbäcks bok lyckas förhoppningsvis bättre än mina ledare gjorde. Ska vi ha en professionell kulturproduktion även i framtiden måste upphovsrätten respekteras och upphovsmän få betalt när människor njuter av deras verk. Min recension är publicerad i den borgerliga nättidningen Svensk Tidskrift:
David och Goliat i det digitaliserade samhället