En gång i månaden skriver jag krönika i Barometern. Det har hunnit bli flera stycken under min långa bloggpaus.
Den senaste handlade om marknadsstaten, ett begrepp som ska beskriva den nya samhällsordning som enligt vissa forskare är på väg att ersätta nationalstaten:
Utan skyldigheter i marknadsstaten
I september skrev jag om när medier glider på sanningen eller till och med ljuger för att journalister anser att lögnen tjänar ett gott syfte:
Den goda viljan och lögnen
I augusti funderade jag över den vanliga uppfattningen att människor som röstar höger bara tänker på pengar, medan vänstermänniskor ser fler värden och är mer av idealister. Varför detta inte stämmer skrev jag om i:
Finns det en höger utanför plånboken?
I juli frågade jag mig om det är läkarnas tur att proletariseras på samma sätt som lärarna. Maciej Zarembas intressanta artikelserie “Den olönsamma patienten” fick mig att fundera över vilken betydelse de antiauktoritära idealen och konservatismens svaga ställning i Sverige har för vissa yrkesgruppers sjunkande status:
Dags att omvärdera auktoriteten