Nu har jag åter varit en usel bloggare och måste uppdatera med en hel radda ledare på en gång. Så om rubriken förledde dig att tro att lycka, stenkastning och barnbidrag på något sätt hör ihop har jag lurats. Kanske kan man få ihop lycka, stenkastning och barnbidrag på något sätt, men just nu handlar det om tre helt olika ledare. Nämligen:

En fundering om det märkliga faktum att Sverige enligt OECD har näst bäst förutsättningar för lycka, samtidigt som den psykiska hälsan hos landets unga visar tecken på att bli allt sämre. I Västerviks Tidningen:

Lycka är inte perfektion

En reflektion över att vänstern för några år sedan (närmare bestämt 2007, när Naomi Kleins “Chockdoktrinen” gavs ut) anklagade högern för att utnyttja eller till och med skapa kriser för att driva igenom systemskifte. Men vilka är det som i dag använder (respektive skapar?) klimathot och stenkastning i förorterna för att driva igenom sitt systemskifte? I Norrbottens Kuriren:

Stenkastarvänster i glashus

Och så litet beröm till regeringen (rätt ovanligt nu för tiden, inte för att de gör dåliga saker utan för att de inte gör särskilt mycket alls) för att Göran Hägglund är på väg att införa delade barnbidrag. Det innebär en konflikthärd mindre vid separationer där barn är inblandade. I Västerviks Tidningen:

Barnbidrag ska hjälpa inte stjälpa